Een omvormer voor uw zonnepanelen begrijpen

Een zonnepaneel, ook wel een zonne-energieomvormer genoemd, gebruikt opgeslagen energie die wordt opgewekt door fotovoltaïsche zonnepanelen om elektriciteit te produceren en slaat deze op in een micro-omvormer. Een zonnepaneel bestaat uit drie hoofdcomponenten: fotovoltaïsche zonnepanelen (een zonne-energieomvormer is een fotovoltaïsch zonnepaneel), een omvormer die de door de panelen geproduceerde gelijkstroom omzet in wisselstroom, en accu's.

Omvormer Zonnepaneel

Fotovoltaïsche zonnepanelen, of PV, gebruiken de warmte die wordt geproduceerd door de straling van de zon om elektriciteit op te wekken. Een fotovoltaïsch zonnepaneel bevat een dunne film van silicium en een dunne laag van een inert gas, meestal xenon of argon.

Sommige soorten zonnepanelen zijn uitgerust met hun eigen omvormers. Deze typen worden grid-tie-systemen genoemd en zijn perfect voor afgelegen locaties, waar mogelijk geen elektriciteitsleidingen zijn voor aansluiting op het lokale energiebedrijf.

Het andere type zonnepaneel wordt grid-tie omvormers genoemd. Ze worden meestal geïnstalleerd met residentiële zonne-energiesystemen. Dit type kan ook worden gebruikt om niet-conventionele energiesystemen zoals geothermische warmtepompen te laten werken.

Het type omvormer voor zonnepanelen dat u besluit te installeren op uw zonne-energiesysteem hangt af van uw specifieke behoeften. U kunt het beste bij meerdere omvormers kijken om te bepalen wat het beste is voor uw zonnestroomsysteem.

Een omvormer is een zeer belangrijk onderdeel van uw zonne-energiesysteem, omdat ze helpen bij het reguleren van de stroom, waardoor overspanning en onderspanning in uw systeem worden voorkomen. Het is daarom belangrijk dat u de juiste omvormer kiest voor uw zonnestroomsysteem.

Er zijn veel soorten omvormers voor zonnepanelen op de markt. Je kunt er een kopen bij een winkel of het zelf maken. Hoewel dit misschien een ontmoedigende taak lijkt, is het dat echt niet.

Het eerste dat u moet doen, is uitzoeken hoeveel stroom uw paneel nodig heeft en het aantal panelen op uw systeem dienovereenkomstig instellen. Dit hangt af van het aantal apparaten dat op uw zonnepaneel is aangesloten, zoals uw warmwaterboiler.

Stel vervolgens de juiste stroom van elke omvormer voor zonnepanelen in. Dit zorgt ervoor dat uw zonnepanelen naar behoren zullen werken. Zorg ervoor dat de zonnepanelen onder de juiste hoek en plaatsing worden geïnstalleerd zodat er maximaal zonlicht op wordt gereflecteerd. Als er wat schaduw op de panelen is, zal uw zonne-energie-output lager zijn dan verwacht.

Een omvormer is eenvoudig te installeren. Als u er een kiest die gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te volgen is, is de installatie een fluitje van een cent.