Vliegmaatschapijen

Het door het Congres goedgekeurde economische stimuleringspakket

De regering helpt momenteel de luchtvaartsector door luchtvaartmaatschappijen een reddingsplan aan te bieden. Het reddingsplan werd vorige week door het Congres goedgekeurd, omdat de pandemie van coronavirussen de reizen op grote schaal de komende maanden bijna volledig tot stilstand brengt. De Federal Aviation Administration (FAA) heeft maandag een reddingsplan van $ 25 miljard voor de luchtvaartindustrie goedgekeurd, terwijl de nieuwe coronavirussen van het land de natie overspoelen. Passagiersluchtvaartmaatschappijen hebben ook directe financiƫle hulp gekregen van het federale stimuleringspakket dat vorige maand is goedgekeurd als onderdeel van het Economic Stimulus Package (ESP) van president Obama, een economisch stimuleringspakket dat is ontworpen om de economie van het land te helpen stabiliseren.

Sinds het uitbreken van deze pandemie zijn er verschillende meldingen van annuleringen en vertragingen van vluchten. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben gemeld dat het aantal passagiers de afgelopen week met 50% is gedaald.

Het economische stimuleringspakket dat vorige maand door het Congres werd goedgekeurd, omvat miljoenen dollars aan stimuleringsfondsen om de luchtvaartmaatschappij en andere reisindustrieƫn te helpen bij het herstellen van hun kredietcrisis. De PSP heeft de luchtvaartsector miljarden aan noodfinanciering verstrekt in de vorm van leningen, subsidies en kredietlijnen. Bovendien helpt de PSP de compensatiekosten van luchtvaartpersoneel te financieren en zal het ook aanvullende middelen verstrekken aan de deelstaatregeringen om te helpen bij de infrastructuurkosten.

President Obama en het Congres hebben de luchtvaartsector geholpen de economische crisis te overleven. De door het Congres goedgekeurde PSP omvat $ 7 miljard aan stimuleringsfondsen om de grootste passagiersluchtvaartmaatschappijen van het land te helpen. De grootste ontvanger van deze fondsen is echter de grootste luchtvaartmaatschappij, Delta Airlines.

De grootste begunstigde van de goedgekeurde fondsen voor de luchtvaartsector is de grootste werknemer van een bedrijf, de luchtvaartpersoneel. De PSP keurde miljarden aan subsidies goed om te helpen bij loonsverlagingen voor werknemers en om belastingvoordelen te geven aan de top vijf van luchtvaartmaatschappijen in Amerika, waaronder Delta Airlines, en om belastingvoordelen te bieden aan andere bedrijven die grote aantallen luchtvaartpersoneel inhuren.

Dit pakket is erg belangrijk voor zowel de luchtvaartsector als om hen door deze tijd van economische onrust heen te helpen. Het door het Congres goedgekeurde economische stimuleringspakket biedt hen de middelen om de Amerikanen in zaken te houden en biedt een krachtig ondersteuningssysteem voor een onstabiele economie.

Het door het Congres goedgekeurde economische stimuleringspakket omvatte meer dan $ 2 miljard aan leningen aan de luchtvaartsector via de Federal Reserve. Nog eens $ 1 miljard werd verstrekt via subsidies aan nationale en lokale overheden om hen te helpen herstellen van de economische crisis en om infrastructuurprojecten te financieren.

Het meest recente economische stimuleringspakket dat door het Congres is goedgekeurd, omvat een belastingvermindering van maximaal 5 procent voor mensen die vliegtickets kopen, evenals een krediet voor het online kopen van tickets. Een ander belastingkrediet van maximaal twee procent is beschikbaar voor het kopen van tickets bij ticketmakelaars en ticketkantoren van luchtvaartmaatschappijen.