FAQ

Trouwfotograaf België - Modefotograaf Phil Tubbax

WELKOM >> INFO

FAQ - Trouwfotograaf BELGIE

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

01. Wanneer ontvang ik de trouwfoto’s?

Binnen de 25 dagen na de bruiloft kom ik langs en breng ik de digitale trouwfoto’s mee op 2 verschillende USB's. In hoge resolutie, u kan ze dus ook zelf laten afdrukken of vergrotingen laten maken. U krijgt alle beelden in kleur en ook alle beelden in zwart wit. Dit is uitzonderlijk snel omdat ik weet dat koppels heel ongeduldig zijn, voor die reden geef ik dus ook prioirteit aan uw trouwreportage.

02. Krijg ik voorproefjes te zien tijdens de bruiloft?

Ja, indien er een biemer aanwezig is in de feestzaal, kan ik zorgen dat er een selectie van mooiste beelden geprojecteerd kan worden op groot scherm zodat iedereen er van kan meegenieten. Dit maakt een grote indruk bij jullie gasten.

03. Mag ik de trouwfoto’s gebruiken op Facebook/Twitter/etc. ?

Ja natuurlijk, dit zijn uw trouwfoto's, u mag ermee doen wat u ook wilt.

04. Hoeveel trouwfoto’s krijg ik uiteindelijk?

De totale hoeveelheid hangt van veel factoren af: Hoelang ben ik op de bruiloft geweest? Hoeveel geschikte fotomomenten waren er? Waren er veel activiteiten? Was er veel reistijd ? etc. etc. Je moet uitgaan van gemiddeld 500 tot 1000 goede beelden, unieke en nabewerkte foto’s per bruiloft. Soms minder, soms meer, dat hangt natuurlijk samen met hoeveel uren trouwfotografie jullie hebben gereserveerd. Het aantal lijkt misschien weinig in eerste instantie maar wist je dat er vaak zo’n 70 tot 100 foto’s gebruikt worden in een trouwalbum?

05. Hoe vaak spreken we af met de fototograaf?

Ik kom meestal 1 of 2 keer bij de bruidspaar thuis op afspraak en dat is vaak vooraf ter kennismaking. We hebben een gezellig en vooral informeel gesprek en uiteraard neem ik wat materiaal mee ter inzage. Heb je daarna besloten om mij te reserveren, dan is een vervolgafspraak vaak niet nodig. Het afstemmen van de planning en het stellen van de laatste vragen doen we snel en gemakkelijk via telefoon of email.

06. De trouwplanning?

Vaak staan de tijden van de trouwceremonie, de inzegening en/of het diner vast. Andere zaken zoals het aankleden, de fotoshoot en het feest plan je daaromheen. Houd er rekening mee dat de fotoshoot meestal 1 tot 1,5 uur duurt. (excl. reistijd). Maar ik pas me natuurlijk aan jullie planning en wensen. Vragen over jouw planning? Ik help je graag.

Ik ontvang voorafgaand aan jullie bruiloft graag een planning. Daarop moeten alle tijden, locaties, plaatsen en adressen staan. Zo kan ik zelfstandig de dag doorkomen en kom ik overal op tijd. Stel, je hebt mij voor 9 uren gereserveerd, dan is het aan jullie om te bepalen van hoe laat tot hoe laat je mij op de bruiloft wil laten fotograferen. Geef vervolgens in de planning duidelijk aan hoe laat en waar ik de dag zal beginnen met fotograferen en hoe laat en waar ik zal eindigen. Zo ben ik het beste voorbereid en sta ik niet voor verrassingen op de bruiloft zelf.

07. Wat doen we bij slecht weer?

Mocht het buiten te slecht zijn om bijv. de fotoshoot te doen tijdens de bruiloft, dan zullen we binnen foto’s gaan maken. Er zijn tal van mogelijkheden qua binnenlocaties. Denk aan een oud stadhuis, grachtenpand, museum, oude fabriek, etc. Je moet overigens wel zelf de binnenlocatie bedenken en desnoods reserveren voor een fotoshoot.

08. Wanneer moet ik betalen?

1/3de van het totaalbedrag van de offerte dien je ter aanbetaling te doen zodra je jouw trouwdatum definitief wilt vastleggen (bevoorbeeld na onze 1ste ontmoeting). Op de trouwdag zelf betaalt u nog 1/3de van het totaalbedrag en bij het afleveren van de foto's betaalt u de laatste 1/3de van het totaalbdrag.

Alle vermelde prijzen exclusief btw

TROUWFOTOGRAAF BELGIE - PHIL TUBBAX - Copyright @ All Rights Reserved